Tervetuloa Röykkälän lammastilalle!

Röykkälän lammastila sijaitsee Joutsan kunnassa Keski-Suomessa noin 50 km Jyväskylästä etelään, E75 tien läheisyydessä. Tilalla asuvat isäntäpariskunta Viola ja Kalevi sekä paimensukuinen koira Nöpö, kissat Santtu ja Miisu ja ajankohdasta riippuen 30-70 lammasta!

Tilamme on mainiolla paikalla keskellä Leivonmäen kansallispuistoa, mikä antaakin meille hyvän mahdollisuuden toimia matkailun parissa. LomaLeivon mökkien kotisivut löytyvät osoitteesta www.lomaleivo.fi 

 

Pieni on kaunista!

Eu-matematiikalla laskettuna tilamme on pienuutensa vuoksi elinkelvoton, mutta emme ole antaneet sen haitata, vaan olemme kehittäneet tilaa monipuolisesti ja pitkäjänteisesti noin 10 vuoden ajan.  Haaveenamme oli saada tilasta elanto muualla työssä käymisen sijaan.

Aloitimme mökkivuokrauksen v 2004 ja  jatkoimme tilanmonipuolistamista ryhtymällä Rygjalampureiksi v 2007. Etenimme pienin riskein, vielä työpaikat takataskussa.  Kun laskelmamme näyttivät toteutuvan, uskaltauduimme jättämään päivätyömme. 

 

Oman näköistä työtä jaksaa tehdä!

Maaseutuyrittäjän työpäivät venyvät pitkiksi  ja välillä tulee myös takaiskuja ---  erityisesti lammastalous vaatii kovaa työtä, paljon markkinointia ja hyvät tuotteet sekä aimo annoksen onnea tuodakseen tuloa eikä pelkkää menoa. Mainioiden Rygja-rotuisten lampaidemme avulla olemme kehitelleet Rygja-tuotteita, mm. Lanoliinia sisältävät langat ja pitkävillaiset, suuret taljat. Tuotteita myymme tilapuodista, jonka tuotteita lähetämme postissa kauemmaksikin.

 

Elävien eläinten kauppa on vilkasta ja suoramyyntinä myytävä karitsanlihaa menisi enemmän, kuin pystymme kasvattamaan. Lampaamme tekevät "kesätöitä" perinnemaisemissa lähiseudulla....


Tervetuloa piipahtamaan tai lomailemaan, kerromme lisää !


Viola ja Kalevi Fredin