Pienlampolan onnelliset lampaat

Olemme kasvaneet lammastilaksi pikkuhiljaa. Muutamia lemmikkilampaita meillä on ollut vuosia ja ne lisääntyivät vähitellen. Keväällä 2007 karitsoita tuli niin paljon, että totesimme vanhan navettamme aivan liian ahtaaksi - niin lampaille kuin niiden hoitajillekin! Niinpä päätimme rakentaa uuden lampolan ja hankkia sinne omien suomenlampaidemme lisäksi norjalaisia Rygjia, joiden tarkka laidunnuskyky sopii hyvin luomupelloillemme. Rygjista lisää näillä sivuilla kohdassa Rygja-lampaat sekä niiden omilla kotisivuilla.

Rygjien suosio kasvaa

Liha- ja villarotuisissa Rygjissä meitä viehättää rauhallinen luonne, hyvät emo-ominaisuudet ja nopean kasvukyky. Villa on pitkää ja kaunista - ja norjalaiset villapaidat maailmankuuluja!  Lampolan valmistuttua marraskuussa 2007 31 puhdasta uuhta ja  4 komeaa pässiä muutti meille. Talvella 2012 rygjauuhien määrä on jo 60 ja  kuudella isäpässeilläkin on varamiehet, yhteensä 75 Rygjaa! Näinä vuosina olemme myyneet kymmeniä pässejä, uuhia ja karitsoita eri puolille Suomea.

Laajentaminen ei ole suunnitelmissa

Haluamme pitää lammaslaumamme pienehkönä, jotta ehdimme myös "seurustella" lampaiden kanssa ja puuttumaan ilmeneviin ongelmiin heti. Kun jalostamme ja myymme itse suoraan  kuluttajille lampaiden meille tuottamat hienot materiaalit, saamme vähän vaivanpalkkaa ja heinärahoja. Mielestämme elämäntapamme on ekologista, inhimillistä ja järkevää - emme halua tuhlata! Pieni on myös kaunista, vaikkakaan ei kovin muodikasta nykyisin.... Ei ehkä helpoin tapa, mutta sopii meille.


Tutustu tarkemmin tilamme tarjontaan näillä sivuilla tai paikan päällä - järjestämme avointen ovien päiviä ja ryhmävierailuja ympäri vuoden.

 

Nähdään lammastilalla!
  Kuvassa äitienpäivänä 2008 keinoemot ja karitsat aamupalalla