Rygja-lampaat vakuuttavat
Ensimmäiset rygja-lampaamme (31 uuhta, 4 pässiä) muuttivat syksyllä 2007 lampolaamme, jossa oli ennestään suomenlampaita. Vuodet ovat kasvattaneet katrasta, tietoa ja kokemusta - mm. suomenlampaan ja rygjan risteyttämisestä.

Nopea kasvukyky pienellä väkirehumäärällä  
Nopeimmat rygjakaritsat painavat 42-50 kg 4 kk iässä - esim. v. 2009 pässeistä 90%!
Uuhikaritsoista samaan pystyy reilu kolmannes. Rasvaluokat molemmilla 2/2. Pellot ovat luomussa ja väkirehu (kaura+rypsi) n. 300-350 g/pv/karitsa. Rygja osaa todella hyödyntää rehut, sillä esim. uuhia ei tunnuteta, ellei kuntoluokka toisin vaadi!

Kasvut ovat olleet mainiot, sillä puhtaat rygjat voittivat v. 2009 tarkkailutilojen keskinäisen kasvukisan 4 kk iässä! Myös vuosi 2011 onnistui mainiosti ja tarkkailutuloksia odotellaan toiveikkaina...  Kasvutiedot 2011 vuodelta löytyvät tästä.

Eläinmyynti vilkasta
Rygjat kiinnostavat ja myymme vuosittain kymmeniä karitsoita, uuhia ja pässejä uusiin lampoloihin ympäri Suomea. Varauslista on jo pitkällä, mutta vielä mahtuu mukaan varaamaan maalis-huhtikuussa 2012 syntyviä karitsoita! Aikuisia uuhia ja pässejä on kannattaa kysellä myös, lähetäpä sähköpostia tai soita.

Suoramyynnissä langat, taljat, lihat, makkarat ...     
Rygjassa riittääkin myytävää: villasta tulee upeaa lankaa 4 eri värissä, taljat ovat suuria ja pitkävillaisia, karitsat, uuhet ja pässit tekevät hyvin kauppansa lammastiloille ja lihaakin menisi enemmän, kuin mitä pystymme kasvattamaan. Olemme tyytyväisiä rotuvalintaamme - rygjan monipuolisuus on avain lammastilamme menestykseen, ei niinkään suuri eläinmäärä!  

Suosittelemme lämpimästi rygjaa mm. näistä syistä:

  • Kasvaa nopeasti
  • Pitkä villa sopii lankoihin ja taljoihin
  • Loistava emärotu, runsaasti maitoa, ei hylji karitsoitaan
  • Hiljainen, rauhallinen ja pysyy hyvin sähköaidassa
  • Mainio rotu suoramyyntitiloille monipuolisuutensa vuoksi
  • Hauskan näköinen ja värinen

Tule ja tutustu paikan päällä!
Röykkälän lammastila ja tilapuoti  
Viola ja Kalevi Fredin,  Harjunlahdentie 760, 41730 Kivisuo JOUTSA 

p 040 7294134

viola.fredin(a)gmail.com

www.lammastila.com

              

Facebookissa kuulumisia hakusanalla  Roykkälän lammastila ja lomamökit